divendres, 20 de gener del 2012

DESÈ MES

Durant el desè mes de vida del nadó, el petit arribarà als 9,5 kg aproximadament, i arribarà als 72cm d'alçada. A més realitzarà tres àpats diaris i beurà aproximadament uns 240ml de llet. El petit ja gatejara amb les cames ben estirades, i es mantindrà aturat gairebé sense agafar-se.
El nadó intentarà donar els seus primers passos,
pot començar a pujar a les cadires i enfilar-se per les escales. Quan veu a la seva mare o pare els crida, diu "ma-ma" o "pa-pa", tambè diu que "no" movent el cap de costat a costat. Comença a demostrar els seus gustos i es queixa amb el que no li agrada. Es posa molest quan està cansat. En aquesta edat són molt divertits i els hi agrada molt esplora e imitar a els seus pares. Li han sortit els seus primers dents i es tenen que natejar cada nit. Si es noten taques blanques a les dents del seu nadó, porteu-lo al dentista.



diumenge, 15 de gener del 2012

NOVÈ MES
Avança cap endavant gatejant i li encanta canviar de postura. És capaç de girar el tronc amb força seguretat i aconsegueix posar-se dret agafant-se a alguna cosa. Per estimular, estén els seus braços i pot anar de quatre grapes fins a tu.


DESÈ MES
En aquesta etapa el nen inicia una repetició freqüent tractant d'imitar el llenguatge dels adults, comença a emetre paraules com pare, mare, aigua, teta. Pel que fa a la seva comprensió, és capaç de seguir instruccions senzilles com "dóna'm, tevine", s'atura quan li diuen "no". Els dits del nen estan cada més àgils ara no només pren objectes petits amb les seves mans, sinó que els reté flexionant el polze i l'índex de manera de pinça, però sense donar suport a la nina sobre cap superfície.



divendres, 13 de gener del 2012

SETÈ MES
En el setè mes el nen ja a desenvolupat molt bastant del seu cos, des de que son petits els nens han anat coneixen el seu entorn fins que comencen a tenir curiositat i desitjos de independència més tard el motivarà a explorar. El nen ja sap agafar coses per menjar amb les seves mans, somriu habitualment, començarà a aprendre a seure sense ajut, tindrà converses amb combinacions de vocals i consonants.

VUITÈ MES
El vuitè mes només intentarà en aixecar-se sol sense ajuda, buscarà l'objecte que a caigut. Estarà molt ocupat en explorar, aprendre i riure molt, començarà a jugar a jocs com a amagar-se i apareixes de cop, intentar agafar un objecte de lluny etc.