dilluns, 21 de maig del 2012

1 ANY I 5MESOS (15 MESOS)


En aquesta edat és l'edat del " no", El teu fill/a es torna més ferma i tossut. Hauràs de tenir molta paciència i mà esquerra amb ellCada vegada és més independent, tot i que encara segueix necessitant els seus pares quan està trist o malalt
El seu llenguatge, el seu vocabulari es va ampliantencara que de vegades et costi entendre'lEn aquesta etapa és normal que el "nosurti de la seva boca amb molta facilitatEs torna més ferma i fins i tot tossutI davant dels que li contradiuen pot plorarPer això és una etapa de paciència i mà esquerra per als pares.
Per passar el temps utilitzeu jocs de titellesmitjons o dits pintatsFes.li xerrar i dóna vida a les seves joguines ninots també ensenya-li a que els doni de menjar o a adormir.
Explica-li també contes i històries fantàstiquesDeixa també que ell toqui els llibres i passi les pàgines. Pinta amb ell i usa plastilina per fomentar la seva creativitat i la seva faceta artística.

dimecres, 16 de maig del 2012

1 ANY I 4 MESOS (14 MESOS)

En aquesta edat el que més li agrada és que li puguis llegir, si li has llegit de petit s'acostumarà a agafar-li interès a l'historia. Cada dia que passa camina millor, teniu que anar practicant cada dia com pujar i baixar escales. També el seu llenguatge és més bo és capaç de repetir qualsevol paraula i també reconeix les persones per el seu nom. Juga a l'amagada amb ell/a li agrada quan els objectes apareixen i desapareixen, dona-li caixes de músiques e instruments musicals senzills, escoltar música el fa ballar i moure's.  També li agrada fer dibuixos. 
El nen té 14 mesos i el seu desenvolupament és molt diferent. Comença a senyalar els objectes quant els nombres i entre els 15 i 18 mesos diu diverses paraules sueltas.