dilluns, 18 de juny del 2012

1 ANY I 6 MESOS (18 MESOS)





Amb un any i mig, el nen petit camina sense caure-tot i que encara trontolli-i comença a repetir totes les paraules que escolta. Li agrada que li diguis com es diuen els objectes que us envolten.
El seu vocabulari s'enriqueix cada dia que passa. Comença a dir frases de dos o tres vocables. Entre les paraules estrella apareixen el "no", el "sí" i el "meu". Però, a més de xerrar, li agrada escoltar. Li encanta que els seus pares li diguin com es diu una cosa i l'assenyalin amb el dit. Està atent a les converses dels altres i repeteix les paraules que sent. Comprèn indicacions simples i pot seguir-les. No només reconeix el seu nom, sinó també el dels seus pares i germans.  

Per passar el temps entretingut podeu jugar a interpretar diferents personatges i situacions: que sou pirates a la recerca d'un tresor, a pares i mares que tenen cura dels seus nens, etc. Encara que no entengui bé el que feu, riurà molt veient "fer el pallasso", també s'ho passarà molt bé si li dones contes amb molts dibuixos i que no siguin molt llargs. Li agraden perquè pot seguir-los i associar el relat amb els dibuixos que se succeeixen pàgina rere pàgina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada